De KNLTB maakt gebruik van het zogenaamde ‘Dynamisch Speelsterkte Systeem’, kortweg DSS, om alle leden te rangschikken op basis van hun speelniveau.

Uiterlijk begin december worden voor alle actieve leden de nieuwe speelsterktes bepaald op basis van hun prestaties in wedstrijden tijdens de KNLTB competities en toernooien. Deze speelsterkte wordt vertaald naar een cijfer tussen de één en negen.

Speelsterktebepaling

De speelsterktes worden bepaald op basis van de eindejaarsrating die voortkomt uit het gemiddelde van de behaalde resultaten gedurende het seizoen, eventueel gecorrigeerd met een acceleratiewaarde, dempingswaarde of inactiviteitswaarde. Na deze bepaling van de speelsterktes heeft iedere speler een nieuwe speelsterkte die een jaar hetzelfde blijft. De actuele rating van de speler wijzigt in principe na iedere wedstrijd.

Met het stroomschema voor het enkel- en dubbelspel kan je zelf per wedstrijd bepalen wat voor partijresultaat je krijgt en of je actuele rating wijzigt. De stroomschema’s worden onderaan deze pagina als download aangeboden. Tevens vind je hier ook de veelgestelde vragen met meer informatie over het Dynamisch Speelsterkte Systeem.

De nieuwe speelsterktes worden uiterlijk begin december door de KNLTB vastgesteld en bekend gemaakt op MijnKNLTB. Zodra jouw nieuwe speelsterkte bekend is ontvang je hier een e-mail over met meer informatie. De speelsterktes voor 2022 zijn vanaf 1 januari zichtbaar in de KNLTB ClubApp.

Speelsterktewijzigingsverzoek

Het kan voorkomen dat je speelsterkte voor 2022 anders is dan je had verwacht. Ben je het oneens met de nieuwe speelsterkte en is er een goede reden voor een wijziging? Dan kan je van 28 november tot en met 8 december een speelsterktewijzigingsverzoek indienen via dit formulier. De verzoeken worden in de hele maand december afgehandeld. Zodra jouw verzoek is behandeld, ontvang je een bericht.